Filmari evenimente, conferinte, festivitati de premiere:
Filmari evenimente petreceri corporate:
Video internet si spoturi publicitare:
Emisuni tv, educative, training:
Video corporate, filmari corporate
FILMARI EVENIMENTE CORPORATE
90 % dintre consumatori se uita astazi, in Romania, la televizor. Este timpul ca si dumneavoastra sa apareti la TV. Indiferent de canalul si formatul de emisie: TV, DVD, Internet, videoproiectie si chiar cinema. Faceti-va acum un material video la noi! Un spot publicitar, o prezentare a firmei sau companiei dumneavoastra, un DVD de training, Inregistrarea campaniilor dumneavoastra de presa sau a petrecerilor private, filmari martor, documentare sau ale instruirii angajatiilor.
Experienta Universal Video in domeniul productiilor video corporate si mai apoi post-productia, prin realizarea montajelor personalizate va pot face o reclama prospera companiei dumneavoastra. Fermitatea si punctualitatea cu care respectam termenele limita, in predarea materialului finit sunt verificate si de clientii si colaboratorii nostrii cu care am inceput inca din anul 1999.
Desfasurarea filmarilor. Mai multe, putin mai tehnic...
Cu una sau mai multe camere video, filmare cu trepied, monopod, filmarea "din mana", ori de umar.
Filmare cu macara, dolly sau steady-cam este de asemenea posibila. Se vor folosi atat tehnici teoretice in cadrarea subiectelor filmate cat si inventivitatea noastra. Cateva dintre ele: plan detaliu, groplan (close-up), plan mediu, "plan american", cadre largi sau generale, unghiuri subiective sau "plonjeu" la cerere, etc. Mai multe despre ...
Metode de filmare: Plan-detaliu: un detaliu de obiect sau fata (nas, gura, ochi - dar nu fata fara frunte sau barbie).
Gros-plan: fata prezentata aproape in intregime, fara frunte sau fara barbie, dar, in teorie, nu fara amandoua.
Prim-plan: fata, cu o parte a gatului si bustului, cea mai comuna incadratura la jurnalele TV.
Plan mediu: prin aceasta denumire se inteleg diferite incadraturi, care incep la jumatatea bustului si se termina la jumatatea coapsei. Uneori, planul care se termina la jumatatea coapsei mai este numit "american de televiziune".
Plan american: cadru aparut in filmele Western, limitat la jumatatea gambei. Realizatorii aveau tendinta de a infatisa protagonistul, cu fata recognoscibila, dar si miscarea pe cal. Cadrul intreg a fost restrans - sau planul mediu a fost largit - astfel incat sa cuprinda partial si calul eroului. "Planul american de televiziune" sau cadrul mediu limitat la jumatatea coapsei a fost numit ca atare fiindca indeplineste o functie de continut asemanatoare, dar adaptat la dimensiunile mai reduse ale ecranului TV.
Plan intreg: persoana infatisata din cap pana in picioare.
Plan general: un cadru cu mai multe personaje, un peisaj sau obiecte.
Plan de ansamblu: planul general larg care ofera spectatorului o privire de ansamblu.
Cadru de localizare: un plan de ansamblu situat de regula la inceputul naratiunii cinematografice, pentru a situa spatial privitorul (dupa ango-saxonul: establishment shot).
In Terminologia franceza, germana si engleza, "plan" si "cadru" denumesc acelasi lucru in limbajul de specialitate, iar motivul existentei acestui dublet semantic este de natura istorica: plan a fost preluat din limbajul cinematografic francez, in timp ce cadru a inceput sa fie folosit pentru acest sens in romana. Corespondentul englez al planului este shot.
Slogan: Universal Video. Universul creatiei!
Lumina si tehnica fac parte integranta a operatiunii de filmare. In acest sens avem echipamente de lumina standard (cu reflector pe camera si "mandarine" cu halogen) sau complexe: de la proiectoare cu voleti, filtre de lumina si de culoare sau blende folosite de la caz, la caz. Suprapunerile de imagine se efectueaza prin tehnica chroma-key cu ajutorul ecranelor si manechinelor verzi sau albastre.
Filmare dupa scenariul evenimentului, optional se pot organiza si interviuri cu invitatii - tip reportaj spontan sau dupa propriul script, scenariu.
Montajul sau editarea video se realizeaza alaturi de client (daca detine timpul necesar) sau prin prezentarea mai multor variante de editare. Montajul este in general cel care defineste in televiziune un produs video de caliate si implicit diferentiaza pe o piata concurentiala un client sau un produs, fata de celalalt. Montajul video poate imbraca diferite forme: Mai multe despre ...
Montajul video la Universal Video:
- un format jurnalistic, cronologic, "cut-cut", de tip nonliniar (se poate interveni la cadrele anterioare cu multiple modificari);
- sau o viziune de montaj artistica, cu o amprenta de creatie unica, continand efecte digitale aplicate direct pe imagine (casete, sepia, solaize, black and white, multiple dizolv-uri, efecte de apa, blur, fade-uri: ceata, vant, pixeli, reflexii solare, de lentila, etc.) sau tranzitii personalizate (sute de variante de baza), suprapuneri de imagini cu ajutorul ecranelor verzi/albastre sau imagini multiple pe acelasi cadru, tip "spet" (picture in picture). O a treia varianta de editare poate fi reprezentata la Universal Video, de montajul 3D.
Sunet diferentiat:
- in timpul filmarilor cu microfon de camera sau separat (microfon, lavariera, lavariera de culoarea pielii, casca, etc), dupa cerintele clientului.
- la editare sunetul sau muzica intuitive pentru descrierea fiecarui moment video contine hituri de toate genurile, muzica clasica ori instrumentala. La cerere muzica compusa aditional poate fi adugata in subsolul oricarui film video. Montajul video poate sa fie ilustrat de fond sonor (cel mai uzual pt. montaj) sau montaj pe bit (din 2-2 varfuri), folosit la montorii profesionisti.
- la editare, in cazul in care scenariul o cere, voice-over-ul poate “da voce” dupa un text stabilit impreuna cu clientul. Vocile si intonatiile pot apartine Universal Video sau poti fi achizitionate de la diferiti actori printr-o preauditie facuta de catre client dintr-o baza de inregistrari vocale, tarifele diferentiind de la un actor sau cantaret la altul. Dupa inregistrarea in camera de sunet, urmeaza editatea vocilor si normalizarea audio adecvata. Separarea si pozitionarea vocii alaturi de imagine si muzica se face in timeliner-ul de montaj, inaintea randarii finale a materialului.
Cu toate ca exista diverse tehnici de transmitere a mesajelor subliminale prin text, imagine sau culoare, unele recunoscute altele nu, noi nu ne propunem sa efectuam astfel de variante pentru atragerea ochiului telespectator.
Filmarile digitale se realizeaza pe format MiniDV, optional DVCAM si procesari de/pe formatele VHS, VHS-Compact, Hi8, MiniDV, Beta, DAT, etc.
Produsul final poate fi predat in formatele SD 720x576 PAL sau NTSC, SECAM, 4:3, 16:9. La cerere produsele video pot fi vizionate in formatele HD ready sau Full HD rez 1080i (interlaced), pentru imagini cu miscari lente sau 1080p (progresive-scan), pentru miscari rapide, formate ce necesita o evaluare separata. Predarea produselor video se poate face atat pe CD, DVD, cat si pe Blu-ray (transfer de doar 36 mbit/s). Iar pentru formatele de discuri necesare filmarilor HD sau pentru arhivare ca: PDD (transfer de 88mbit/s) sau HDDVD este necesara o evaluare separata. Nu ezitati sa ne contactati pentru cea mai buna oferta!
DVD-uri personalizate, atat prin meniul unic cat si prin functionalitatea completa a lui. Coperti si carcase pentru DVD-uri personalizate. Grafica pentru fiecare coperta si calitatea printului tipografica.
Multiplicarea DVD-urilor si discount-uri in cazul cantitatilor mai mari.
Brand-uri si aparatura folosite: Sony DCR-VX 2100E, Canon Xl1s, Sony Fx1, Unomat, Giotto, Manfrotto, DPS Velocity, Pinnacle, Adobe Premeire Pro, Sony Vegas, SpeedRazor, Avid, Sound Forge, Coold Edit, Corel, Photoshop, Photo Studio 9, Mackie, Sennheiser, TDK, etc.
OFERTE VIDEO pentru companii!
Fimari video "low cost with quality" pentru SITE-uri web
Daca pana acum 2-3 ani un site bun presupunea sa contina pe langa text si grafica, posibilitatea de download a fotografiilor la rezolutie mai mare, de astazi aproape ca nu mai putem vorbi de site-uri si Internet fara filme video. Chiar daca este de rezolutie mai redusa, filmul pe Internet, putem spune ca are astazi o utilizare si o popularitate mai mare decat cea a filmelor de cinema. O data cu cresterea rezolutiei si a vitezei de comunicatre, filmele de internet vor concura puternic chiar si televiziunile. Deci, este timpul sa aveti si dumneavoastra un film pe Internet. Universal Video foloseste aceleasi tehnici de filmare si regie chiar daca este vorba de o difuzare pe internet. In acest sens prin comenzile inregistrate pe www.universalvideo.ro se ofera un discount de 10% pentru orice filmare, proiectata pentru difuzarea pe web.
Filmari video imobiliare, rapide (speed video, time-lapse)
Se adreseaza in primul rand dezvoltatorilor imobiliari, pentru inregistrarea tuturor activitatiilor de pe santierele de constructii sau in scopuri publicitare. Serviciul consta in inregistrarea periodica de la punct fix a diverselor activitati si apoi derularea rapida a evnimentelor in cateva secunde. Rezultatul: monitorizarea activitatilor prestate de diversii subcontractori sau obtinerea de filme de prezentare grandioase, atat de ultile in campaniile de marketing, etc.
Filmam un an si jumatate pentru 15 secunde... Univesal Video!
Domeniile in care se pot folosi inregistrarile rapide: constructii de imobile, lucrari de intretinere strazi si poduri sau monitorizare: curatare cladiri, parcuri, trafic auto sau depozitare marfuri, inregistrarea nivelurilor bazinelor hidro-tehnice, a culturilor agricole, lista putand continua si cu ajutorul imagintiei sau in functie de necesitatiile dumnavoastra... Lucru pentru care va si asteptam propunerile pe email. Materialele se realizeaza la o rezolutie mult mai mare decat prin cea a sistemelor de supraveghere CCTV clasice. Preturile practicate sunt pe baza de abonament si se deruleaza pe perioade stabilite de comun-acord cu beneficiarul, in functie de sezonul calendaristic si de activitate.