Universal Video detine drepturile pentru unele dintre cele mai noi inovatii din domeniul publicitatii. Un exemplu il reprezinta "Panotajul din miscare", care este o noua forma a panotajului clasic, insa de data aceasta din miscare. Inventia este realizata 100% in România, acest sitem fiind inregistrat la O.S.I.M. Panotajul din miscare- Dispozitiv de realizare a imaginilor publicitare mobile.
Inca de la inceput oamenii s-au temut de intuneric si au avut unele ezitari atunci cand au trebuit sa cerceteze anumite locuri intunecate sau mai ales pe cele subterane. Insa, in timp folosirea zonelor de adancime a devenit o necesitate si un mod inedit de explorare, exploatare si mai nou de deplasare si comunicare.
Deplasarea persoanelor in subteran s-a putut efectua numai cu anumite instrumente mecanizate. Primele metrouri au fost izolate vizual de mediul subteran. Se considera ca nu este necesara constructia ferestrelor pentru ca nu ar ajuta cu nimic calatorii. Imediat s-a observat necesitatea pesagerilor de a privi in exteriorul incaperii in care acestia se aflau, chiar daca nu aveau foarte mult de vazut. Constructia ferestrelor a diminuat efectul de claustrofobie care incepea sa apara tot mai des la calatorii din trenurile subterane. Acesta poate constitui si unul dintre motivele pentru care pasagerii tind sa priveasca destul de mult spre ferestrele vehiculelor. Deci, ferestrele sunt expuse foarte mult privirii calatorilor, in zilele noastre acest lucru fiind un avantaj enorm in domeniul informarii si al publicitatii. De aici a plecat si necesitatea practica de a monta anumite surse care sa distribuie aceste informatii. Cele mai active surse de publicitate in aceste locuri limitate de spatiu si conditionate luminos, ar fi amplasarea de panouri care sa contina respectivele informatii. Acest lucru se realizeaza la suprafata insa in subteran si din miscare este necesar un panotaj aparte. Astfel, panotajul din miscare, in tunele, pasaje sau zone slab luminate este o inventie practica determinata din dorinta de a realiza un nou mod de calatorie sau informare a celor ce utilizeaza aceste zone. Cine nu a fost destul de indignat pentru ca nu a reusit sa citeasca din autobuz sau tramvai numele unei strazi sau al unui magazin datorita vitezei autovehiculului? Pentru evitarea acestui inconvenient s-a recurs la imbinarea cunostintelor optico-tehnice cu faptele observate si spre final a rezultat o noua solutie: aceea de proiectare optica din miscare a materialelor informative.
Astfel: se considera ca in cazul in care se proiecteaza o serie de imagini luminoase cu ajutorul unui dispozitiv optic fixat pe un corp aflat in miscare, acele imagini insotesc corpul cu viteza de deplasare a respectivului corp (vehicul).
Trenul aflat in miscare intr-un tunel poate transporta un dispozitiv de proiectie, asemanator proiectoarelor din cinematografe, insa de dimensiuni si costuri mult mai reduse. Acesta va fi montat pe partea laterala a trenului pentru a directiona raza de lumina spre peretele tunelului. Proiectorul poate genera imagini video (ca intr-un cinematograf) sau imagini statice (ca un proiector de diapozitive). A doua varianta poate fi considerata mai avantajoasa din punct de vedere financiar si mai usor de pus in practica. Aici ne putem imagina o fotografie care va urma cu aceeasi viteza vagonul de pasageri si pe care calatorii o pot privi ca pe o reclama afisata pe un panou fix.
Cu alte cuvinte imaginea proiectata poate fi asemuita cu hartia sau bannerele de pe panourile obijnuite de publicitate. Un impact mai mare il va avea, cu siguranta, proiectia unui film publicitar, pe care calatorul il va putea viziona pe parcursul calatoriei sale de la o statie la alta. Acesta va fii "obligat" si de circumstantele calatoriei cu un astfel de vehicul sa ramana atent la proiectia din exteriorul vagonului. Alta componenta necesara pentru realizarea panotajului din miscare o constituie peretele tunelului care va fi si el amenajat special, pentru a se putea realiza proiectia in conditii normale.
Pentru a vedea filmarile de la primele teste pilot sau alte informatii referitoare la Brevetul - "Panotajul din miscare" va rugam sa ne contactati!
Un alt exemplu de inovatie in publiciate al Universal Video il reprezinta "Marcarea publicitara a produselor de panificatie".
Inca de la inceputuri oamenii au cautat sa gaseasca forme de exprimare cat mai originale prin desene sau inscrisuri. De la picturi rupestre si capodopere pictate pe panza, pana la manifeste ori tiparituri de ziare si mai nou chiar AD-uri printate cu mesaje si forme care mai de care mai ingenioase. Problema aparuta in lumea contemporana o reprezinta insa aglomerarea de astfel de mesaje. "Marcarea publicitara a produselor de panificatie" s-a nascut tocmai din dorinta de a delimita un mesaj publicitar de altul si de a le diferentia intr-un mod cat mai evident.
Aceasta inventie se refera la o metoda pentru marcarea publicitara a produselor de panificatie prin producerea unor insemne vizibile, cum ar fi desene, cuvinte, sloganuri sau inscriptii, metoda fiind destinata industriei publicitare pentru inscriptionarea la scara larga a produselor de panificatie, in promovarea oricaror insemne de produse sau denumiri de firme din orice domeniu de activitate, aceste produse de panificatie purtand gratuit respectivele insemne, fara modificarea pretului initial al produselor de panificatie. Metoda de marcare publicitara a produselor de panificatie are ca obiect crearea a cel putin unei forme sau a unui inscris, pe cel putin o parte a unui produs de larg consum care are la baza faina din cereale.
Marcarea publicitara a produselor de panificatie, conform inventiei prevede cel putin doua metode de baza, de producere a unui insemn: pe o parte a unui produs de panificatie in vederea formarii unui inscris publicitar inscriptionat (prin coacere) sau pe orice parte prin atasarea inscrisului pe respectivul produs de panificatie (dupa coacere).
Dupa coacere, se prevede atasarea unui fluturas tiparit, inscris cu insemnele publicitare ale unui produs sau serviciu, atasare care va fi facuta chiar pe produsul de panificatie pe orice parte a acestuia, prin intermediul unei etichete publicitare aplicata direct pe ambalajul din plastic sau hartie al produsului din cereale.
Tot dupa coacere se poate tiparit direct pe ambalajul initial al produsului de panificatie un mesaj publicitar. Apar astfel "ambalajele publicitare pretiparite" pentru panificatie. Inscrisul poate imbraca diferite forme si culori. La nevoie ambalajele sunt tiparite cu cerneluri comestibile.
In timpul coacerii, tot in scopul realizarii de spatiu publicitar, se foloseste o matrita-tava inscriptionata cu denumirea sau insemnele oricarei organizatii, produs, ori serviciu, forma obtinuta astfel pe produsul ce are la baza faina de cereale, avand o expresivitate mare fiind reliefata si usor de identificat tocmai prin natura inscrisului. Matrita care va fi pozitionata ca o tava obisnuita de brutarie sub produsul de panificatie, va fi realizata de preferinta dintr-un material metalic, care va rezista la caldura si va putea fi refolosita, aceasta tava-matrita putand detine forme iesite in relief, decupate sau incrustate, care vor lasa o urma opusa pe produsul din coca; coca produsului de panificatie odata asezata pe tava, va fi lasata la dospit, nu va fi miscata in timpul coacerii si astfel se va forma o imagine identica cu inscrisul de pe tava, painea putand fi scoasa dupa coacere si comercializata fara nici o alta modificare a produsului, iar mesajul publicitar ramanand inscris pe partea inferioara a produsului de panificatie sau pe orice parte a fost asezata matrita. Insa marcare produselor de panificate prin metoda dupa coacere va fi cea mai usor de pus in practica datorita mobilitatii si costurilor de productie mai reduse, pentru noua forma de publicitate. Metodele descrise mai sus sunt protejate de OSIM. Vrei ca afacerea ta in panificatie sa fie subventionata de o afacere publicitara?